Onderstaand treft u artikelen en hyperlinks aan naar artikelen die op de ECSA, of de ECSA leden betrekking hebben.

De artikelen zijn op datum gerangschikt. 

 

PCAhoofdlogowebsite1 maart 2017  PCA ook in Middelharnis!

Vanaf 1 maart is Auto  Koese Middelharnis BV toegetreden tot de PCA en dekt daarmee een deel van Zeeland af.   Hans Koese heeft 2 andere gerage bedrijven die gespecialiseerd zijn in Renault.
Koese:   " Vanaf 1 maart 2017 zijn wij ook Peugeot- en Citroënrijders van dienst. Wij doen dit vanuit onze nieuwe geopende vestiging in Middelharnis. Deze vestiging is helemaal toegespitst op de merken Peugeot en Citroën. U kon bij ons altijd al terecht voor het onderhoud van Peugeot en Citroën. Vanaf nu kunt u dus ook bij ons terecht voor jong gebruikte occasions van deze merken"

Hans Koese vervolgt:   "Door onze jarenlange ervaring met Renault, was het logisch om ook het Frans merk Citroën aan ons assortiment toe te voegen. De technieken van deze auto’s zijn verreweg hetzelfde. De twee merken behoren tot dezelfde organisatie: de Peugeot Citroën Assocation (PCA). Hiermee zijn onze klanten gegarandeerd van vakmensen met oog voor service en techniek. Auto Koese richt zich op het leveren van goede en betaalbare service."  

Naar de  Website van Auto Koese Middelharnis BV

 

PCAhoofdlogowebsite

januari 2017  PCA heeft  alweer 2 nieuwe leden.

Afgelopen jaar zijn toegetreden Mobiliteitscenter Bruijnen in Bodegraven en Auto Nouws in Rucphen.  Beide bedrijven met een Peugeit historie.
In Bodegraven betreft het een nieuw bedrijf in een bestaand pand en in Rucphen de ombouw van Peugeot naar PCA bedrijf.

Bodegraven is een mooi voorbeeld van hoe een lopend Peugeot bedrijf snel over kan gaan naar een PCA bedrijf .  De kans om op deze manier door te gaan met het merk werd geboden doordat de heer Bruijnen stopte met het bedrijf.  Het beschikbare pand, de beschikbare monteurs en de koppeling met PCA, was door de nieuwe huurder van het pand en eigenaar van het nieuwe bedrijf  Mobiliteitscenter Bruijnen, de heer Wimco Hoogendoorn, de reden om de stap te nemen!.  
Vanaf 1 oktober 2016 is de overgang gemaakt en n ruim 3 maanden later bruist het bedrijf van de energie en stralen overal de PCA logo's !

Rucphen is een klassiek verhaal waar de belangen van de importeur niet meer overeenkwamen  met de belangen van de garage eigenaar. De keuze voor de breuk met de importeur was duidelijk.  De investeringen worden nu anders ingezet, direct ten voordele van de klant

Vanaf 1 januari 2017 is het bedrijf PCA lid en men is nu druk bezig om de PCA uitingen te plaatsen! 
Ook hier is men enthousiast over de mogelijkheden en in beide gevallen wordt de extra markt van Citroën er graag bijgepakt., netzoals de mogelijkheden van het universele label het  Autoservice Netwerk!

 

 

ecsa_1 oktober 2016:  Geef informatie door als je denkt dat de importeur je tegenwerkt.!
Om een kanaal te bieden waarin niet alleen de ECSA leden, maar ook andere autobedrijven aan kunnen geven dat of de fabriek, of de importeur of de merkdealer, niet doet wat men conform de Monti regelgeving wél zou moeten doen, is er een webpagina actief gemaakt waarin de geconstateerde bezwaren kenbaar gemaakt kunnen worden.
De ECSA zorgt ervoor dat deze informatie bij de juiste mensen binnen BOVAG terecht komt, zodat men de opmerking op waarde kan schatten en actie kan nemen richting de Europese commissies.

Denk aan technische speciale eisen aan computers, omvolledige info hoe e.e.a werkt, andere technsche informatie dan aan het merkkanaal wordt gegeven, vertragende tactieken door de merkdealer bij de afhandeling van fabrieksgarantie , etc.  Het invullen van de infopagina kan anoniem als u dat wilt... 

Uw medewerking hierin is van groot belang!   < klik hier voor de speciale meldpagina >

 

 

PCAhoofdlogowebsite

oktober 2016  PCA heeft veel vraag naar  informatie...

Het is goed te merken dat de organisatie van PSA (Peugeot en Citroën) wordt opgeschud. In Nederland en België.  De aanvragen om meer te willen weten van de PCA  komen meer dan maandelijks binnen en doordat de afwikkeling met Peugeot of Citroën niet van de ene op de andere dag gaat (er zijn immers contracten) haalt de PCA de geplande 40 leden niet per 31/12/16, maar veel afspraken liggen er al wel om na "de break" actief te worden.  Eind 2017 zou zomaar een getal van 45 bereikt kunnen worden of hoger....

De PSA organisatie heeftt in NL en B het nodige losgemaakt door met name de bedrijven niet aan te geven welke (nieuwe) eisen voor Erkend Reparateur gaan gelden.
Aanvankelijk zou dat dit voorjaar, toen deze zomer en nu dit najaar gaan gebeuren. 
Het belang voor PSA is duidelijk: hoe langer je wacht met info geven, hoe minder snel bedrijven naar alternatieven als bv PCA zoeken (want wellicht kan ik toch nog verder....) en is de kans groot dat men op het eind toch die extra investering accepteert, om maar door te mogen gaan...  Een groot aantal PSA dealers wachten daar niet op en zijn wel druk met het bekijken van de alternatieven. 
Regeren is immers vooruitzien...

 

logo staand hetautoservicenetwerk

     

     april 2016: het Autoservice Netwerk (AutoSN) staat op eigen benen!

 

De PCA en VETOS leden hebben in maart besloten om hun  samenwerking voor de zakelijke markt  te intensiveren onder de naam Autoservice Netwerk .

Onder deze naam worden ook acties richting de universele markt gevoerd.  Naast merkspecialisten kunnen nu ook universelen - die aan de AutoSN  voorwaarden voldoen - toetreden om een nog betere partij voor de lease te zijn!   zie website AutoSN voor meer informatie

     

 

PCAhoofdlogowebsite


1 maart 2016
  PCA introduceert nieuw logo!

 

 PCA, de vereniging van onafhankelijke, in de merken Peugeot, Citroën en DS gespecialiseerde autobedrijven, introduceert een spraakmakend nieuw logo.
Het beeldmerk is opgebouwd uit een blauwe roofkat en twee rode boemerangs.

Hoewel het nieuwe PCA-logo voor sommigen mogelijk associaties oproept met de beeldmerken van de automerken waarin de PCA-leden zijn gespecialiseerd, heeft het volgens formule-manager Jur Ooijman toch een heel andere betekenis. "Wij hebben gekozen voor het beeld van een roofkat. Die verlaat haar jongen om te gaan jagen, maar keert daarna, gelijk de beweging van een boemerang, weer terug naar het nest. Dit staat symbool voor de relatie die de PCA-autobedrijven met hun klanten hebben; alleen tevreden klanten komen terug. Dat is de tweede boemerang die we tonen."

 

 

 

 PCAhoofdlogowebsite
   vetos_logo     februari
  VETOS en PCA introduceren nieuwe websites !

 PCA websites   /  VETOS websites

De VETOS leden konden per januari hun  nieuwe website reeds tonen aan de buitenwereld, de PCA leden moesten wachten tot eind februari vanwege de gelijktijdige introductie van het nieuwe PCA logo.

Meer gebruiksgemak websites PCA en VETOS
Kenmerkend zijn het toegenomen gebruiksgemak en een betere leesbaarheid op zowel beeldscherm, tablet als smartphone Dit geldt uiteraard voor beide nieuwe websityes, die achter de schermen dezelfde "website-motor" bezitten.  

Zoekmachines leiden naar dealersite
Beide sites hebben een landelijk karakter, terwijl ieder deelnemend PCA- of VETOS-bedrijf toch gemakkelijk eigen acties, aanbiedingen en nieuwsberichten kan toevoegen.
Dit levert een consistente uitstraling op, terwijl de inhoud naar wens lokaal of regionaal is. Nieuw is verder dat de occasions van PCA en VETOS via zoekmachines direct via de dealerwebsite aan de gebruiker worden gepresenteerd!   Dit gaat extra snel en gemakkelijk via de eveneens nieuwe, voor de smartphone aangepaste mobiele websites.

Contact leggen met de verkoper of het opvragen van de te rijden route gaat via een enkele druk op de knop!

 

 

 

pca_logo    vetos_logo       september 2015:   PCA en VETOS slaan handen ineen om partij te zijn voor de lease en grote fleetowners!

PCA en VETOS, de landelijk opererende verenigingen van in Citroën/Peugeot c.q. Toyota gespecialiseerde autobedrijven, komen leasemaatschappijen tegemoet door hen lagere tarieven voor reparatie en onderhoud te berekenen.

Beide verenigingen doen dit door bij onderhoud en reparatie aan leaseauto's waarvan de fabrieksgarantie is verstreken, actief alternatieve of gebruikte onderdelen aan te bieden. Bij PCA en VETOS zijn circa vijftig autobedrijven aangeslo
ten.  < klik hier voor het totale netwerk >

> zie persbericht 1

> zie persbericht 2

 

ecsa_1    persbericht  april 2015:  ECSA: belangenvereniging voor merkspecialisten!


Als je wilt aansluiten bij één van de werkplaatsformules, is er eigenlijk maar 1 die volkomen onafhankelijk is en geen verplichte onderdeelafname kent.

Dat zijn de merkspecialisten welke vallen onder de ECSA, te weten VETOS, PCA, VSR en MBSG.   Respectievelijk gespecialiseerd in Toyota, Peugeot & Citroën, Renault en Mercedes.

De leden zijn baas in het eigen bedrijf en kunnen naar believen gebruik maken van de raamafspraken met verschillende leveranciers in binnen en buitenland én de diensten die door de verenigingen zelf zijn ontwikkeld.

Het gaat hier niet alleen om een werkplaatsconcept, maar om een totaalconcept voor het gekozen merk.

Zo stralen de showrooms (en websites) de merkbeleving uit met eigen materialen!  Er zijn acties welke gezamenlijk worden opgezet, met uitingen per merk , zoals advertenties of persberichten of facebookberichtjes. Eigenlijk acteren de merkspecialisten als mini-importeur voor hun leden, zonder de bekende verplichtingen. Tijdens de Algemene ledenvergaderingen corrigeren de leden elkaar, wat de teamgeest ten goede komt.

Op ECSA niveau worden overkoepelende zaken afgestemd en ECSA raamafspraken gemaakt, waarbij al het voordeel steeds naar de leden gaat.


Mét de uitstraling en kennis van een dealer, de kosten van een universeel én baas in eigen bedrijf, is de merkspecialist uniek in de branche!

Het totaal aantal aangesloten dealerbedrijven onder de ECSA vlag zijn nu per april 2015  ca. 100 bedrijven in Nederland en België! 

  

ecsa_1    Automotive werkplaats  april 2015 - correctie PCA weergave:

Het ECSA  persbericht is geplaats in Automotive , waar ook de artikelen van de PCA / VETOS / VSR en MBSG zijn geplaatst.  Helaas voor de PCA met een vreemde tekst. 

Er had moeten staan:

PCA is snel groeiende en heeft reeds vele contacten met bedrijven welke nu nog deel uitmaken van het dealernetwerk en mogelijk straks overgaan naar de PCA, daarnaast komen steeds meer specialisten tot het besef dat het alleen ook niet alles is en zoeken aansluiting.

De PCA ( met ondersteuning van ABC ) verzorgt haar dealers/c.q leden met:


• Marketing materialen voor de showroom ( eigen producties) en after sales ( lopende acties worden ondersteund met posters / banners / spandoeken / etc.)
   > Dus altijd “bij” in de showroom en aan de receptiebalie!
• Raamafspraken met leveranciers , zonder harde afname verplichting , met bonus voor de PCA en dus de leden
• Mogelijkheid om PCA producten als verlengde garantie en mobiliteitsservice af te nemen , alsmede de PCA relatie pas, PLUS pas genaamd.
  > Alles via geautomatiseerde systemen te bestellen.
• Technische informatie over het eigen alsook alle “vreemde” merken , in samenwerking met o.a MIVAR / Tec-Rmi
• Laatste diagnose informatie
• PCA leden beschikken over het allernieuwste MiCheck offerte systeem, met altijd de juiste onderdelen en verwijzingen en de juiste tarieven en ook met de juiste reparatiemethode.
  >  (samen met de VETOS zijn de afspraken met MIVAR gemaakt)
• Levering van redactionele artikelen en advertenties
• Eigen intranet systeem met – alleen – leden informatie
• O.a. via ABC worden APK oproepen of merk-mailingen uitgevoerd
• Juridische bijstand

PCA: Gewoon Goed!   Dit is de slogan die wordt gehanteerd.

Bij de PCA dealer vindt de klant de sfeer van de kleinere garage, ons kent ons en beloofd is beloofd. En dat met dealerkwaliteit tegen lagere tarieven!

 

2014 goed voor alle ECSA leden, totaal nu 96 vestigingen. (waarvan inmiddels 4 in België)

De vooruitzichten voor 2015 zijn positief : op naar de 100 of er doorheen!

 

ecsa_1 De ECSA leden PCA, VSR en VETOS hebben hun ledenaantal zien stijgen!

 In 2014 hebben een 10 tal  bedrijven besloten om hun heil bewust niet te zoeken bij de door onderdeelleveranciers gesponsorde formules, maar het te zoeken bij collega's die gespecialiseerd zijn in hetzelfde merk en samen sterk te staan o.a. bij de onderhandelingen naar de leveranciers en het opzetten van marketingacties in de markt.

Het totaal aan aangesloten bedrijven is met ruim 10 gestegen en de vooruitzichten voor 2015 zijn zeer positief!.

Meerdere (dealer)bedrijven zoeken nu ook zelf vroegtijdig het contact met de merkspecialistenverenigingen.

Eigen baas in je eigen bedrijf zijn, niet afhankelijk zijn van wurgcontracten, steeds samen bepalen welke koers je vaart, dat willen blijkbaar steeds meer bedrijven.

 

Status dealeraantallen ECSA leden:

vsr_logo   VSR heeft per 1/9/15  > 25 leden , voor een actuele VSR ledenlijst klik hier.

vetos_logo      VETOS heeft per 1/9/15 > 21 leden , voor een actuele VETOS ledenlijs klik hier

pca_logo  PCA heeft per 1/9/15ƒ‚    >  27 leden in NL, met 29 vestigingen en  5 leden in België , zie de dealers per provincie op www.pcadealer.nl

MB_logo         MBSG heeft per 1/9/15 > 15 leden

 

 

 

 

 

 

vsr_logoƒ‚ 2013 goed jaar voor de VSR ! ƒ‚ Per november 2013 zijn er 20 leden!

De VSR vereniging heeft ƒ‚ in 2013 maar liefst 4 nieuwe leden mogen verwelkomen.
Onderstaand een opsomming van de nieuwe leden. voor een actuele ledenlijst klik hier.

Voorjaar 2013:

Garagebedrijf MobiRon , ƒ‚ Jan van der Heydenstraat 8 , ƒ‚ 3284 WB ƒ‚ Zuid-Beijerland , ƒ‚ tel: ƒ‚ 0186 - 649 630

ƒ‚

ƒ‚ Zomer 2013:

Autocentrum Cup , ƒ‚ De Lange Beijerd 1, ƒ‚ 5431 NR Cuijk ƒ‚ , ƒ‚ tel: 0485-320879

Autobedrijf Koerhuis V.O.F. ƒ‚ Archimedesstraat 11 ƒ‚ 7701 SG Dedemsvaart ƒ‚ ƒ‚ tel: ƒ‚ 0523-612044

Autobedrijf Venlo Zuid, ƒ‚ Guliksebaan 5€Ž , ƒ‚ 5912 PR Venlo , tel: ƒ‚ 077-7370071

ƒ‚


MB_logo ƒ‚ ƒ‚ in 2013 2 nieuwe leden erbij!,

Voor de MBSG was 2013 ook een gunstig jaar en konden er 2 nieuwe leden worden bijgeschreven, het totaal per november 2013 is daarmee 15.

EAG te Venlo heeft uitbreiding gezocht naar Eindhoven en daar ook een vestiging geopend

Excellent Automotive Eindhoven B.V
Croy 42
5653 LD Eindhoven
tel: ƒ‚ 040-7370325

ƒ‚

en sinds het najaar van 2013:

Autocentrum Douwe de Beer
De Giessen 1
8253 PR Dronten
Tel: 0321 - 320 202ƒ‚

vetos_logo ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚ Erkend Reparateur Louis Petit ƒ‚ wordt VETOS lid ( 1 juni ƒ‚ 2013) ƒ‚ - het totaal is daarmee 20. ƒ‚ ƒ‚

VETOS-dealerschap geeft Autobedrijf Louis Petit veel meer vrijheid!

Autobedrijf Louis Petit in Ulestraten was 42 jaar geleden een van de eerste Toyota-dealers van Nederland. Neen periode als Erkend Reparateur begint het vandaag aan een nieuwe toekomst, als dealer van VETOS. Dit is de landelijke vereniging van bedrijven die zich specialiseren in Toyota. €œDit geeft ons vooral veel meer vrijheid€, zegt Raymond Petit over deze belangrijke stap.

In een periode dat er nauwelijks Japanse auto€™s in Europte koop waren, schatte Louis Petit de potentie van het nieuwe merk Toyotal op de juiste manier in. Hij verwierf als een van de eersten het dealerschap van het automerk dat onlangs tot het meest waardevolle ter wereld is uitgeroepen. Nu, 42 jaar later, luiden zijn zoons Lucien en Raymond een belangrijke nieuwe fase voor het bedrijf in omdat het zich heeft aangesloten bij VETOS (VEreniging van TOyotSpecialisten). €œWij pakken nvijftien jaar de draad weer op€, zegt Raymond Petit, doelend op de periode waarin het bedrijf geen officieel Toyota-dealer was, maar Erkend Reparateur. €œDat hield in dat wij geen nieuwe Toyota€™s meer in de showroom hadden, maar wel dat onze werkplaats en magazijn van dealer-niveau waren. Voor een nieuwe auto moesten onze klanten opeens naar een stad in de buurt. Maar ja, mensen laten zich niet zomaar sturen. Zij bleven gewoon bij ons, in het vertrouwde pand dat wij al die jaren bewust niet hebben uitgebreid. Klein, maar fijn - het is de beste manier om persoonlijke service te kunnen bieden.€ De aansluiting bij VETOS levert Autobedrijf Louis Petit alleen maar voordelen op, zegt Raymond. €œHet is goed om weer bij een landelijke groep te horen, ditmaal van gelijkgestemde specialisten. Dat betekent profiteren van bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop en training en toch de vrijheid hebben om zelfstandig te ondernemen. Ik ben bijvoorbeeld erg blij dat wij weer nieuwe Toyota€™s kunnen tonen in onze showroom. Net als vijftien jaar geleden!€ ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚
website autobedrijf Louis Petit ( wordt binnenkort vervangen door een VETOS "look like site")

ƒ‚

ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 1 april 2013 ƒ‚ PCheeft in NL nu 24 leden en in Belgie 3, totaal 27

Garage Lubbers ( Hengelo Ov.) is vanaf 1 april lid van de PCA!
Bjorn Lubbers heeft nhet afwegen van verschillende garageconcepten besloten dat het merkspecialistenconcept van de PChem het best past. Voldoende vrijheid en toch met de mogelijkheid om mee te doen met activiteiten die je zelf niet geregeld hebt en dat samen met gelijkgestemde collega's. ƒ‚ Het bedrijf Lubbers heeft al vele jaren ervaring met het merk Citroen en zocht naar "gelijkdenkenden" om de problemen van vandaag de dag mee te delen en samen op te lossen. ƒ‚ Ook al ben je nog zo actief bezig, alleen is maar alleen en uiteindelijk heb je te weinig tijd om over alle actuele zaken voldoende nte denken, of actie te nemen. ƒ‚

Nenkele bezoeken van een PCdelegatie was Bjorn "om" en het resultaat is dat Bjorn vanaf 1 april de PCvlag(gen) hoog in top voert. ƒ‚ Het nieuwe briefpapier is onderweg, de aanpassing op de het gebouw zal ook ƒ‚ op korte termijn ƒ‚ plaatsvinden, maar de vlaggen wapperen reeds fier! ƒ‚ Garage Lubbers zal zich profileren merkspecialist voor Citroen en Peugeot. Er wapperen dan ook 2 kleuren PCvlaggen bij de oprit.
Klik hier voor de huidige website van Garage Lubbers, de look like PCwebsite is aanstaande...

PCA: De merkenspecialisten vereniging PCbestaat dit jaar alweer 10 jaar en levert de leden informatie over de actuele (fabrieks)techniek, inkoopvoordelen bij leveranciers , gezamenlijke verkoop en A/S acties ƒ‚ en natuurlijk ook gezamenlijke marketing. ƒ‚ Veel zaken die in het verleden van de importeur afkwamen worden nu door de PCverzorgd, maar zonder al te grote verplichtingen! ƒ‚
De PCheeft hierdoor in NL reeds 24 leden en in Belgie 3, totaal 27.

ƒ‚

ƒ‚

MB_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 25 januari 2013

Mercedes-Benz Specialisten Groep breidt zich verder uit! ƒ‚ ƒ‚ Excellent Automotive Group opent ook een nieuwe vestiging in Eindhoven en treedt ook daar toe tot de MBSG.

Excellent Automotive Group: ƒ‚
EAG positioneert zich tussen de dealer en het onafhankelijke autobedrijf. Merkgespecialiseerde bedrijven zonder dealercontract, maar met alle service die de klant vraagt. EAG hanteert hiervoor de norm €˜excellent€™. Een jaar nde opening van Venlo, opent EAG nu ook haar deuren in Eindhoven aan de Croy 42. Beide filialen zijn erkend door de Mercedes-Benz Specialisten Groep. Ook zijn de bedrijven aangesloten bij de BOVAG, die continue de kwaliteit monitort door middel van een klanttevredenheidsonderzoek. Zo wordt het filiaal in Venlo beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer van 9.1 op basis van service, expertise en prijs-kwaliteitsverhouding.
Adres: Excellent Automotive Eindhoven B.V. , Croy 42 , 5653 LD Eindhoven

MBSG: ƒ‚ ƒ‚ Opgericht in het najaar van 2008 met 5 koplopers heeft het netwerk van de Mercedes Benz Specialisten Groep zich in 2012 uitgebreid tot 15 aangesloten merkspecialisten. De MBSG merkspecialist beschikt over originele onderdelen, technische informatie en de officiele €œStardiagnose€ uitleesapparatuur van Mercedes Benz. Zo zijn de MBSG leden in staat onderhoud en reparatie te verrichten conform de fabriekseisen en is de klant verzekerd van behoud van garantie. De MBSG heeft zich tot doel gesteld haar landelijke netwerk de komende jaren verder uit te breiden. Klanten kunnen bij ieder lid gebruik maken van de MBSG concepten en acties. Zo is het €œSterren met Status€ occasionlabel, voor de levering van gebruikte Mercedes automobielen geintroduceerd. MBSG heeft in 2012 meerdere nieuwe leden moeten afwijzen omdat ze niet aan de kwaliteitseisen kunnen voldoen die de MBSG stelt aan nieuwe leden. Daarom is het bijzonder gelukkig dit kwalitatief hoogwaardige bedrijf aan haar landelijk netwerk te kunnen toevoegen. ƒ‚ ƒ‚ www.mbsg.nl ƒ‚ƒ‚
ƒ‚

ecsa_1 ƒ‚ 24 januari 2013: ƒ‚ ECSA adviseert: volg de juiste regels bij merknaamgebruik!

goed om even te bekijken, een onlangs afgegeven vonnis van de rechtbank in de zaak Porche.
De naam Porchespecialist mag niet gebruikt worden buiten het officiele netwerk van Porche!

klik hier voor het artikel in autokompas en klik hier voor het vonnis

Dit was ooit al eens eerder uitgesproken en was de reden voor ƒ‚ de merkspecialistenverenigingen, aangesloten bij de ECSA, om hun leden op het hart te drukken om een eigen naam te kiezen met de toevoeging "gespecialiseerd in ..." of "in ..... gespecialiseerd"
Dit is een normale zin die achter de dealernaam, of verenigingsnaam, gezet kan worden en dan kan worden doorgelezen, dit is toegestaan.
Zo is dit bij de merkspecialisten van VETOS, PCA, VSR en MBSG ƒ‚ aangepakt, indien de verenigingshuisstijl wordt gevolgd.
ƒ‚
Uit ervaring weten de merkspecialisten inmiddels dat dit voor de klant ƒ‚ niet uitmaakt.
Deze manier van uitdrukking geven aan het merkspecialisme heeft echt geen mindere waarde dan ƒ‚ achter je bedrijfsnaam ƒ‚ toyota/peugeot/citroen/mercedes ƒ‚ of renaultspecialist gebruiken.....

Deze benaming ƒ‚ is voorbehouden aan de leden van het ƒ‚ merknetwerk, zo oordeelde de rechter al begin 2002 en nu dus weer...
ƒ‚
Het gebruik van een merknaam in een domeinnaam ƒ‚ is ƒ‚ alleen toegestaan in zinsverband en mag dus nooit een naam met een simpele toevoeging van het merk zijn! ƒ‚ ( bv www.pietersen-toyota.nl ƒ‚ of ƒ‚ www.hendriksen-peugeot.nl ƒ‚ ) ƒ‚ Dit is niet toegestaan.

De rechter heeft geoordeeld dat dit ook is voorbehouden aan de leden van het dealernetwerk.
ƒ‚
Let er als merkspecialist dus op, dat je nergens de merknaam in een domeinnaam hebt verwerkt en geen merknaam direct laat aansluiten aan je naam op de gevel!


ƒ‚

ecsa_1 ƒ‚ januari 2013: ECSconstateert dat veel ER's ƒ‚ niet weten hoe verder....

Voor bijnalle dealers en alle ER bedrijven geldt dat men per 1 juni 2013 een nieuw contract zal (moeten) afsluiten met hun importeur, maar vaak met strengere afspraken.... Kun je daar mee uit de voeten?

In de bestaande contracten waren vaak al beperkende eisen opgenomen, maar in de nieuwe contracten is dit regel geworden, tenzij zogenaamde "side-letters" hier uitzonderingen op maken. ƒ‚
Wat betekent dit voor een ER ?

Warme relatie:
De ER 's met een warme relatie ( win win situatie voor beide bedrijven) ƒ‚ hebben niet zoveel problemen, tenminste zolang de relatie warm blijft. Immers voor de importeur is de dealer het aanspreekpunt en valt de ER altijd onder een dealer, waarbij de verantwoordelijkheid voor het gebied, bij de dealer ligt. Het benaderen van prospects is vaak voorbehouden aan de dealer. ƒ‚ Vanwege de DMS koppeling van de ER met de importeur is deze nagenoeg volledig op de hoogte van de adressen en historie van de klanten van de ER. ƒ‚ Ingeval ƒ‚ van een contract-beeindiging ƒ‚ betekent dit dat de importeur (of de dealer) in staat is om alle klanten van de ex-ER meteen aan te schrijven.
Een warme relatie ƒ‚ met de dealer is nodig om zelf auto's te kunnen verkopen en ook te kunnen tonen in de eigen showroom.

Koude relatie:
Hier zit de ER op een locatie waarvan de dealer hier alleen maar last van heeft en de klanten van de ER gemakkelijk ook zelf kan bedienen. In een dergelijke situatie zal de dealer altijd alle contacten naar zich toe (willen) trekken. ƒ‚ Dat betekent dat de ER alleenzijn eigen klanten kan benaderen en voor nieuwe auto verkoop de klant vaak naar de dealer ƒ‚ moet sturen.

Dit is het begin van het einde, immers er zullen steeds klanten afvallen die niet alleen de auto bij de dealer kopen, maar ook vallen voor de argumenten van de dealer om met de auto ook daar in onderhoud te blijven.... Deze weg leidt tot een steeds kleiner wordende merkklantenkring en dwingt de ER om ook te kiezen voor andere merken om te kunnen overleven.

De eisen voor ER's worden door de importeur in dat geval vaak afgedwongen. ƒ‚ Huurauto's van een bepaald type en leeftijd en max. kilometerstand, investeringen vanwege de huisstijl en gestuurd klantencontact, dat allemaal moet je dan voor lief nemen.

Met name voor de koude relatie ER's, is een merkspecialisme een primantwoord om in deze moeilijker wordende markt te kunnen overleven en de kansen te grijpen die er zijn, zonder belemmeringen van de importeur (en dealer) en daarmee elke investering te doen gericht op doelmatigheid en klantgerichtheid!

De ECSroept de ER bedrijven op om eerlijk ƒ‚ te zijn en de vragen te beantwoorden die belangrijk zijn om niet alleen nu, maar ook over een aantal jaren nog te bestaan.....

ƒ‚

ƒ‚

Omdat we vaak oogkleppen op hebben en dit vaak zelf niet in de gaten hebben, is het goed om voor uzelf onderstaande vragen eerlijk te beantwoorden, met als doel om niet alleen morgen, maar ook over 5 jaar nog als bedrijf te bestaan:
ƒ‚
 • Ben je vrij om (merk)prospects in de omgeving aan te schrijven om je bedrijf beter te kunnen vullen?
  JA, ik heb een side letter getekent waarin dit is toegestaan.
  NEE, dat is voorbehouden aan de dealer c.q. importeur.

 • Ben je vrij om nieuwe auto's te verkopen en deze ook zelf af te leveren?
  JA, ik heb in goed overleg met de dealer de mogelijkheid om auto's te laten zien en te verkopen.
  NEE, ik krijg niet echt mogelijkheden om auto's te verkopen en moet doorverwijzen naar de dealer.

 • Is je DMS systeem vrij van een koppeling met de importeur?
  JA, ik heb inderdaad geen koppeling en daarmee heeft de importeur niet mijn bedrijfsinformatie.
  NEE ik heb wel een koppeling met de importeur, die daarmee in mijn gegevens kan kijken?

 • Het klopt dat de importeur niet mijn adressen weet van de vreemd merk klanten?
  Jdat klopt, mijn vreemd merk klanten ken ik alleen.
  NEE , mijn importeur weet ook de NAW gegegevens van mijn merk-vreemde klanten en kan ze aanschrijven wanneer hij dit wil.

 • Doe je volledig mee met de seizoen acties van het merk en heb je dan ook ondersteuning van de importeur of dealer?
  JA, ik wordt volledig ondersteund en voel me niet achtergesteld.
  NEE, ik heb niet alle medewerking en moet steeds moeite doen om info en medewerking te krijgen.

 • Is uw relatie met de dealer "warm"?
  JA, ik heb een goede - warme - relatie met mijn dealer.
  NEE, ik zou willen dat het zo was, maar helaas is dit een koude relatie.
 • Indien een warme relatie, hebt u de overtuiging dat dit de komende 5 jaar zo blijft?
  JA, ik ken de personen die dit bedrijf leiden en ik ben ervan overtuigd dat de warme relatie ook over 5 jaar nog aanwezig zal zijn
  NEE, je weet niet wie over 5 jaar de scepter zwaait binnen dit bedrijf en/of mijn bedrijf dan nog wordt gezien als welkome aanvulling.
ƒ‚
Heeft u niet alle vragen met een Jkunnen beantwoorden en staan er een aantal NEE antwoorden op plekken die de continuïteit van uw bedrijf beïnvloeden?

Dan is nadenken over het merkspecialisme zeker aan te bevelen!

 

Meer info?
bel dan met de Voorzitter van de ECS, de heer Siem Kroonenburg - ƒ‚ T: ƒ‚ 0229 239 976

of met de coördinator van de ECS, de heer Jur Ooijman ƒ‚ van ABC ƒ‚ - T: ƒ‚ 0575 553495

of mail naar het secretariaat van de ECSop ƒ‚ Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


ƒ‚

ƒ‚

vsr_logo ƒ‚ ƒ‚ Auto Moonen V.O.F. te Sittard is toegetreden tot de VSR - januari 2013

Sinds 1989 aan de slag in de autowereld is vanaf nu Auto Moonen toegetreden tot de VSR.
Met de aansluiting bij de VSR gaat Auto Moonen ƒ‚ een succesvol ƒ‚ 2013 in.

Auto Moonen V.O.F.
Langs de Heij 9
6136 KR SITTARD

Het landelijke VSR netwerk kent ondertussen een 16 leden!

ƒ‚

ƒ‚

vsr_logo ƒ‚ ƒ‚ ook nieuwe website look voor VSR! - november 2012

De verenigingssite van ƒ‚ de VSR heeft een nieuwe look gekregen!
Bij deze aanpassingen zijn natuurlijk ƒ‚ ook de zaken meegenomen die de google vindbaarheid van de leden verbeteren.

ƒ‚pca_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 1 november 2012

De PCvereniging gebruikt nu ook TWITTER!
De TWITTER aanzet is gezet, volg vanaf nu de PCook op ƒ‚ ƒ‚ https://twitter.com/PCAPeugeotCitro

pca_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 1 oktober 2012

De PCvereniging is uitgebreid met 3 leden , uitbreiding in Zeeland en 2 nieuwe leden in Belgie!
de PCheeft nu 23 leden in Nederland en 3 leden in Belgie.

ƒ‚

Toegetreden zijn: ƒ‚

Automobielbedrijf Dijkwel , ƒ‚ Industrieweg 27-29, ƒ‚ 4382 Nƒ‚ Vlissingen.
Vader en zoon Dijkwel hebben met hun bedrijf deel uit gemaakt van eerst Peugeot en daarnƒ‚ het Citroen netwerk. Het bedrijf is al jaren een begrip in Vlissingen. ƒ‚

Garage Mangelschots , ƒ‚ Hoge Mauw 720 , ƒ‚ 2370 ƒ‚ Arendonk - Belgie
Vader en zoon Mangelschots hebben een Citroen verleden en profileren zich nu als citroen specialist, oostelijk van Antwerpen.

Garage Cis van Gorp, ƒ‚ Kloosterstraat 94 , ƒ‚ 2275 ƒ‚ Gierle - Belgie
Cis van Gorp komt uit ƒ‚ het Peugeotnetwerk en runt , samen met zijn vrouw, een garagebedrijf en een tankstation ten westen van Antwerpen

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

pca_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 1 augustus 2012

De PCvereniging heeft ƒ‚ de nieuwe websitelook uitgerold naar de leden!

Vanaf heden heeft de PCwebsite een nieuwe look! Naast de hoofdsite www.pcadealer.nl ƒ‚ zijn ook de look like sites aangepast! ƒ‚
Vieen inlog button op elke site is er een toegang tot het beschermde intranetdeel van de PCA. Op dit intranet wordt technische informatie aangeboden, persfoto's van de PCA, marketingmaterialen en nog ƒ‚ veel meer... ƒ‚ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ecsa_1 ƒ‚ ƒ‚ ECSinfo werpt vruchten af! - juni 2012

De leden van de ECShebben belangstellende bedrijven mogen verwelkomen!

Met name de PCen de MBSG hebben voordeel gehad van de ECSinfoavond. Voor beide merkspecialistenverenigingen bestaat een warme belangstelling, welke voor de PCzelfs nu al heeft geleid tot nieuwe (prospect) leden in Belgie. Het bestuur van de PCkan haar nieuwe leden o.op vezekeringsgebied in Belgie nog niet bieden wat in NL wordt geboden, maar daar wordt aan gewerkt. ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

vetos_logo ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚ Twitter account VETOS actief, bericht van 24 mei 2012 ƒ‚ ƒ‚ twitterfollowmezeerklein

Vanaf april is het Twitter account van de VETOS actief.

Omdat niet alle VETOS dealers een eigen twitteraccount onderhouden, heeft het bestuur de opdracht gegeven aan ABC om dit voor hen te regelen. ƒ‚ De laatste nieuwstjes worden nu centraal gedeeld vidit account en op alle websites is een "follow me" ƒ‚ icoontje geplaatst dat, of naar het eigen account verwijst, of naar het VETOS account ƒ‚
Benieuwd hoe de VETOS dat doet? klik hier ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

vsr_logo ƒ‚ ƒ‚ 3 nieuwe leden in de laatste 6 maanden! - 24 mei 2012

Ook de VSR staat in de belangstelling! ƒ‚ De afgelopen 6 manden heeft de vereniging maar liefst 3 nieuwe leden kunnen verwelkomen die zich als VSR dealer, gespecialiseerd in Renault gaan profileren! ƒ‚
De nieuwe VSR dealers zijn: ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚

 • Autobedrijf MATTER Steenwijk b.v., adres: Broekslagen 2, 8331 TJ Steenwijk ƒ‚
 • Auto van Dijk, locatie: ƒ‚ Veerpolder 43 b , ƒ‚ 2361 ƒ‚ KZ ƒ‚ Warmond
 • Zonneveld Trucks, locatie: ƒ‚ Zuiderkade 27, 1948 NG Beverwijk
Daarnaast is de VSR nog met 3 prospect-leden in gesprek, dus wie weet wat 2012 de VSR allemaal kan brengen.
Op dit moment tel de VSR ƒ‚ 15 aangesloten leden ƒ‚ ( locaties leden ) ƒ‚
ƒ‚

VSR laat weten dat de contacten met de Renaultimporteur erg goed zijn , er geen problemen zijn bij het volgen van de trainingen en er zelf onderdeelafspraken zijn gemaakt!

Ook het bestellen van de noodzakelijke (juiste) testapparatuur behoort tot de VSR mogelijkheden! Goed werkbaar dus!ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

pca_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 17 mei 2012

De PCvereniging heeft ƒ‚ een nieuw website design gadopteerd!

Op de laatste Algemene Leden Vergadering hebben de leden unanniem gekozen voor een nieuwe look op internet! ƒ‚ De komende 3 maanden worden de verschillende websites van de dealers omgezet, zodat per 1 augustus alle aanpassingen gereed zijn. Als nieuwe partner voor de occasions is gekozen voor autokopen.nl ƒ‚
Reden voor de aanpassingen is niet alleen het meegaan met de hedendaagse looks, maar meer nog de mogelijkheden die moderne websites met zich meebrengen en de daardoor veel betere ƒ‚ manoeuvreerbaarheid op de site zelf. Het spreekt vanzelf dat de koppelingen onderling ook slimmer zijn gekozen en de toegang tot de eigen intranetsite (en de opzet ervan) ook van de verbeteringen profiteert!

Een voorbeeld van de nieuwe site ziet u onder andere ƒ‚ bij autobedrijf Linden

ƒ‚

ƒ‚


vetos_logo ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚ Persbericht van 17 mei 2012

Websites van alle VETOS leden geheel herzien!

Op de ƒ‚ Algemene Ledenvergadering van oktober 2011 is unnaniem besloten om de bestaande VETOS website te vervangen door een nieuw look, met alle mogelijkhedne die nodig zijn voor een goed en snel werkende website, die bovendien oook nog goed wordt gevonden. Als partner is hiervoor Giesbers / Socofi aangetrokken. ƒ‚ Het resultaat mag er zijn, dit voorjaar is alles opgeleverd en is meteen de nieuwe partner voor occasions (autokopen.nl) in de website opgenomen. Het nieuwe ontwerp kenmerkt zich door een heldere aanpak, makkelijk klikken van de ene naar de andere paginen met name een makelijke vulling aan de achterzijde voor de VETOS zelf en de VETOS leden! ƒ‚ zie de nieuwe look o.bij ƒ‚ Autobedrijf Müskens
ƒ‚

pca_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 1 mei 2012

De PCvereniging heeft ƒ‚ aanwas gekregen vanuit NL en vanuit Belgie!

Vanaf 1 april is het bedrijf Autobedrijf Lijnzeng( Damwoude) toegetreden als aspirantlid tot de PCA. ƒ‚ Het bedrijf heeft een jarenlange ervaring in het merk Peugeot en met name Citroen. In de regio is het een belangrijke speler voor Citroen! ƒ‚

Vanaf 1 april is echter ook een Belgisch lid toegetreden tot de PCA, Garage Fabien Thevelein in Oostnieuwkerke, op 30 km van de Franse grens. ƒ‚ Fabien heeft nvele jaren 1e monteur te zijn geweest besloten om zelf het ondernemerschap op te pakken en is toegetreden tot de PCƒ‚ om zijn in formatiebehoefte ƒ‚ veilig te stellen en een top uitstraling te verkrijgen!

Vanuiut Belgie is veel belangstelling en er zijn reeds bezoeken afgelegd bij een aantal potentiele nieuwe leden. ƒ‚ Voor actuele stand van zaken: zie www.pcadealer.nl ƒ‚

ƒ‚
ƒ‚

ecsa_1 ƒ‚ ƒ‚ ECSinfoavond ( 13 okt) voor een "vol huis" ƒ‚ - verslag

Een honderdtal geïnteresseerden bezochten donderdagavond het Bovag-huis in Bunnik om geïnformeerd te worden over de laatste details. Naast een informatieve bijeenkomst in de grote zaal van het BOVAG gebouw, waren er door de Merkspecialisten VETOS, PCA,VSR en MBSG kleinen marktkraampjes opgebouwd in de hal, waar menig goed gesprek werd gevoerd met belangstellenden.
Ook de adviseurs van ABC-Automotive Business Consultancy waren daar aanwezig om vragen te beantwoorden. ƒ‚

Voorzitter Siem Kroonenburg: "Met name dealers zitten momenteel met de contractbesprekingen in een lastig parket. Wij bieden ze een alternatief: benut je merkkennis en bedien je klanten als merkspecialist."

Gwen Jansen acteerde als discussieleidster en gaf hier en daar een korte samenvatting van vragen en/of presentaties, op haar eigen bekende heldere wijze.

Over het algemeen waren de gasten onder de indruk van wat de 4 groepen bereikt hadden en waar men mee bezig was. Nde pauze werden de verplichtingen an de EURO5 norm uiteengezet en hoe de BOVAG dit probeert te controleren. de heer Anton Pluim riep de merkspecialisten op om vooral informatie te geven als er zaken niet beschikbaar komen die wél beschikbaar hadden moeten zijn!

BOVAG jurist Arnold Koopmans gaf aan welke mogelijkheden de fabrieken/importeurs nu krijgen, vide regeling die in 2013 van kracht wordt. ƒ‚ Als men dit allemaal zou willen toepassen heeft menige dealer naar ons idee slapeloze nachten....

Aan het einde van de avond werden er vele visitekaartjes ingeleverd voor informatieverzoeken, waar uiteraard gehoor aan wordt gegeven. Gezien de discussies ƒ‚ - ƒ‚ juist ook bij de merkspecialisten kraampjes in de hal - zou er zomaar uitbreiding van leden kunnen komen bij de reeds bekende merkspecialisten, of kan er een nieuwe merkspecialistengroep ontstaan... ƒ‚ De kiem is gelegd.

Wilt u alle presentaties ontvangen ? ƒ‚
Vul dan het contactformulier even in ( vergeet uw e mail adres niet) ƒ‚

Pers: ƒ‚ Zie artikel ƒ‚ After Sales Magazine ƒ‚


ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ecsa_1 ƒ‚ uitnodiging voor informatieavond op 13 oktober - locatie: ƒ‚ BOVAG gebouw - Bunnik

Op 13 oktober vindt in het BOVAG gebouw in Bunnik een GRATIS informatieavond plaats ten behoeve van alle ondernemers die ƒ‚ gespecialiseerd willen zijn in een merk, maar toch onafhankelijk willen zijn en hun eigen koers willen bepalen! ƒ‚

Doelgroep:
Alle automotive-ondernemers die affiniteit hebben met een bepaald merk. Dit merk kan vertegenwoordigd zijn door de organiserende verenigingen, maar kan ook een merk zijn waar nu nog geen merkspecialistenvereniging van actief is...

De informatie wordt verzorgd door de leden van de ECS(de overkoepelende merkspecialistenorganisatie, waarin de Toyota-, Peugeot-, Citroen-, Renault- en de Mercedes-specialisten verenigd zijn) en Adviesgroep ABC, die voor de ECSen haar leden ondersteunend werk verricht.

Daarnaast ƒ‚ is er een uiteenzetting door Anton Pluim (BOVAG) , over de status van de EURO5 norm en de invulling die de fabrikanten daar op dit moment aan geven.

Arnold Koopmans (BOVAG) gaat vervolgens in op de juridische consequenties en de zaken waarin de fabrikant wordt geacht te faciliteren....

Gwen Jansen ƒ‚ zal, tussen de presetaties door, ƒ‚ pittige vragen stellen aan publiek en sprekers

Programma:

 • opening 19.30 uur ƒ‚ (zaal open 19.00 uur) ƒ‚
 • Wat doet de ECS? uiteenzetting door Siem Kroonenburg (ECSvoorzitter)
 • korte presentaties van de VETOS/PCA/VSR en MBSG, waarbij u een indruk krijgt hoe het werkt en hoe men in de markt staat.
 • zaaldiscussie / vragen beantwoorden, onder leiding van Gwen Jansen
 • PAUZE met ƒ‚ mogelijkheden om met Merkspecialisten en hun ondersteunende partner van ƒ‚ ABC-Automotive Business Consultancy ƒ‚ informeel te praten.
 • uiteenzetting door Anton Pluim aangaande de EURO5 norm
 • uiteenzetting door Arnold Koopmans aangaande de juridische status van diverse zaken en de status van de BER invulling
 • afsluitende zaal discussie geleid door Gwen Jansen ƒ‚ ƒ‚

11 okt: ƒ‚ opgeven voor de informatieavond op 13 oktober ƒ‚ is NIET meer mogelijk, zaal is VOL !

Hieraan gerelateerde persberichten: ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚ aftersalesmagazine ƒ‚ / ƒ‚ BOVAG nieuws ƒ‚ ƒ‚ / definitief programma
ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

MB_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 7 oktober 2011

Mercedes Benz Specialistengroep breidt zich verder uit, EAG Venlo treedt ook toe tot de MBSG

MBSG
Opgericht in het najaar van 2008 met 5 koplopers heeft het netwerk van de Mercedes Benz Specialisten Groep zich uitgebreid tot maar liefst 14 aangesloten merkspecialisten. Het primaire doel voor de Mercedes klant is landelijke dekking. Dit is anno 2011 gerealiseerd. Voor after sales gelden vanaf 1 juni 2010 de algemene mededingingsregels van de Europese Unie, wat erop neerkomt dat ook de merkspecialist gegarandeerd over reserveonderdelen en technische informatie beschikt. Ieder lid van de Mercedes Benz Specialisten Groep heeft dan ook de "Stardiagnose" uitleesapparatuur en gebruikt originele Mercedes Benz onderdelen. Op deze wijze zijn de MBSG leden in staat onderhoud en reparatie te verrichten conform de strenge fabriekseisen en is de klant verzekerd van garantiebehoud. De MBSG heeft zich tot doel gesteld het landelijke netwerk de komende jaren verder te optimaliseren en tevens diverse concepten verder te ontwikkelen. Zo is het "Sterren met Status" kwaliteitslabel, voor de levering van gebruikte Mercedes Benz automobielen c.q. company cars, geintroduceerd.

Nauwelijks twee weken nde aanstelling van Woltinge Auto's in Hoogeveen is, neen zorgvuldige orientatie, EAG Venlo toegetreden als officieel Mercedes Benz Specialist.

Wij feliciteren de mensen van EAG Venlo met deze toetreding en wij zijn heel gelukkig met deze nieuwe aanwinst. Een mooi bedrijf met een duidelijke strategie en een uitstekende werkplaats is toegevoegd aan de MBSG. Klanten zullen zich hier welkom voelen.

EAG Venlo, Excellent in Mercedes. Een nieuw MBSG steunpunt in Venlo
EAG Venlo wil zich positioneren tussen de dealer en het onafhankelijke autobedrijf. Een merkgespecialiseerd bedrijf zonder dealercontract, maar met alle service die de klant vraagt tegen een gunstig tarief.

Initiatiefnemers Sander Tuijt en Laurens Tangennemen afstand van de conservatieve lijn van fabrikant €“ importeur €“ dealer en zien juist uitdaging in een concept dat uitgaat van de klant. Zowel Sander als Laurens hebben een ruime ervaring in de autobranche. Sander weet als geen ander dat goed verkopen belangrijk is, maar dat daar een werkplaats bij hoort die zich één voelt met wat het bedrijf aan de voorkant wil uitstralen. Laurens is register accountant die in zijn werkzame leven al veel voorbeelden gezien heeft hoe het niet moet en samen met Sander de rest van het personeel graag wil laten zien dat een goede transactie bestaat uit een compleet plaatje. Namelijk, een tevreden klant, tevreden medewerkers en een gezond rendement. Alleen deze combinatie leidt tot een lange en bestendige toekomst. Alle medewerkers van EAG Venlo hebben ruime Mercedes Benz ervaring, opleiding en achtergrond zodat uw mobiliteit bij hun in goede en betaalbare handen is.

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚
pca_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 29 september 2011

Van Dijk Auto's te ERP vanaf 1 oktober PCmerkspecialist!

PChistorie
Nin 2003 opgericht door een 8 tal ex-dealers uit het Peugeot kanaal, heeft de PCzich steeds verder uitgebreid, waarbij in 2007 de stap werd genomen om ook Citroen aan het specialisme toe te voegen, mede door de vele gelijkvormige technieken in beide merken. Vanaf deze datum staat de naam PCdan ook voor Peugeot & Citroen Association.

De PCgeeft de leden de mogelijkheid om zich verder te bekwamen in het eigen merk en de krachten te bundelen m.b.t. marketing, inkoop en trainingen. Dit dan wel op een zodanige wijze dat het eigen ondernemen wordt gerespecteerd en er geen afnameverplichtingen met onderdeelleveranciers zijn. Vanaf 1 oktober is de 22e PCdealer een feit.

Van Dijk Auto's in Erp
Jerry van Dijk is de drijvende kracht achter dit bedrijf, dat van oorsprong kennis heeft van Peugeot en Fiat Groep auto's. Het bedrijf zit in de industriewijk van Erp en wil zich meer en vooral beter, gaan toeleggen op het merkspecialisme voor Peugeot. Naast de eis om de noodzakelijke technische informatie en trainingen te verkrijgen, was er ook de noodzaak om op een professionele en vooral ook zichtbare wijze naar buiten te treden als Peugeot Merkspecialist. Om deze reden is de toetreding tot de PCgekozen als de beste optie voor verdere uibouw van het bestaande bedrijf. Inmiddels zijn de huisstijlspecialisten druk in de weer om op korte termijn aan alle kanten te laten zien dat van Dijk Auto's als PClid door het leven gaat!

PCen de ECSA....
De PCis lid van de koepel van merkspecialisten (ECSA) met als hoofdbeweegreden "samen staan we sterker!" Al vanaf de oprichting van de ECSis de PClid van deze vereniging, die zich inzet voor de belangen van de merkspecialist in het algemeen.

Interesse om merkspecialist te worden? Kom dan donderdagavond 13 oktober naar het BOVAG gebouw te Bunnik, waar een informatieavond/markt georganiseerd wordt door de ECS(zie meer info op www.ecsa.nl) over merkspecialisme, waarbij ook BOVAG prominenten en een groot aantal merkspecialisten u informeren over hun ervaringen tot nu toe. Noteer de datum en kom gewoon luisteren. Dan kunt u wellicht een betere afweging maken over de toekomst van uw bedrijf, rekening houdende met de maatregelen uit Brussel (BER2013) die ons allen zullen raken.

www.pcadealer.nl ƒ‚ nadere info: ƒ‚ ƒ‚ Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ƒ‚ ƒ‚ zie persbericht ƒ‚ aftersales magazine ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

MB_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 2 september 2011

Mercedes Benz SpecialistenGroep (MBSG) nu ook in Drenthe €“ Woltinge Auto's in Hoogeveen

MBSG historie
Opgericht in het najaar van 2008 met 5 koplopers breidt de MBSG gestaag uit en heeft nu 12 leden door het land verspreid. Anno 2011 hebben wij een compleet concept voor de levering van nieuwe en gebruikte auto's, die kan concurreren met de "Steroccasion" van de MB dealer en is op sommige onderdelen zelfs beter. Dit geldt zeker voor de garantie op nieuwe en gebruikte auto's (resp. 4 en 2 jaar) De kosten van onderhoud zijn soms de helft van die bij een dealer. In dit concept konden John Woltinge en Erik van Duivenboden van Woltinge Auto's in Hoogeveen zich vinden en daarom werden ook zij lid van MBSG. Wij feliciteren hun met deze wijze beslissing en wij zijn gelukkig met deze mooie uitbreiding. Een schitterend pand en een uitstekende werkplaats is toegevoegd aan de MBSG, waar alle klanten van harte welkom zijn.

Woltinge Auto's MBSG aan de Buitenvaart in Hoogeveen
Woltinge Auto's is ruim 17 jaar gespecialiseerd in de in- en verkoop van het merk Mercedes-Benz. Wanneer u op zoek bent naar een Mercedes-Benz dan is de kans groot dat u die bij Woltinge vindt. Nieuw of gebruikt. Daarnaast verrichten zij in hun moderne werkplaats op uitstekende wijze reparaties, APK en onderhoud. Ook beschikken zij over de nieuwste MB diagnose apparatuur en verzorgen uw garantie en fabrieksmodificaties en gebruiken uitsluitend originele MB onderdelen. De monteurs beschikken door jarenlange ervaring en doorlopende scholing over specialistische MB kennis. Woltinge Auto's staat bekend om haar laagdrempelige klantgerichte benadering en no-nonsense service onder het motto "Wij zeggen wat we doen en wij doen wat we zeggen".

De koffie staat voor u klaar!

MBSG verbindingen met andere Verenigingen
MBSG is lid van de koepel van merkspecialisten (ECSA) met als beweegreden "samen staan we sterk" Voor de dealer en merksgespecialiseerde universeel van vandaag die nadenkt over morgen en daar informatie over wil, kan dat.
Donderdagavond 13 oktober is in het BOVAG gebouw in Bunnik een informatieavond/markt georganiseerd over merkspecialisme waarbij ook BOVAG prominenten zich zullen uitspreken over deze invalshoek en een groot aantal merkspecialisten u informeert over hun ervaringen tot nu toe. Noteer de datum en houdt die vrij Komt allen zodat u een goede afweging kunt maken voor de toekomst van uw bedrijf in het licht van de maatregelen uit Brussel (BER2013) die ons te wachten staan.

www.mbsg.nl ƒ‚ nadere info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚ zie ook persbericht ƒ‚ ƒ‚ AfterSales magazine

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

MB_logo ƒ‚ ƒ‚ persbericht van 29 augustus 2011 ƒ‚

Mercedes Benz SpecialistenGroep (MBSG) ƒ‚ nu ook lid van Europese Car Specialist Associatie (ECSA) ƒ‚ ƒ‚ ƒ‚ >> link naar artikel <

ƒ‚ MBSG lid van ECSA?
In navolging van de Vereniging van ToyotSpecialisten (VETOS), Peugeot en Citroen Associatie, Vereniging Specialisten Renault (VSR) is nu ook de Mercedes Benz Specialisten Groep met 12 vestigingen toegetreden tot dit overkoepelende netwerk in de vorm van een vereniging waarin afgevaardigd de besturen van hiervoor genoemde ƒ‚ aangesloten leden.

ƒ‚ Wat doet de ECSA?
ECSwil een platform zijn die de belangen in brede zin behartigt van de aangesloten merkspecialisten vihun verenigingen. Een soort paraplu die positie kiest in de ruimte die er zit tussen universeel en dealer. ECSheeft in het verleden bewezen succesvol invloed uit te kunnen oefenen samen met andere Europese belangenbehartigers van de merkspecialist in de totstandkoming van (Europese) regelgeving. Zodat deze relatief kleine maar sterk groeiende groep niet tussen de spreekwoordelijke wal en schip valt. (momenteel bijnhonderd leden)

ƒ‚ Wat is voor u als autobedrijf belangrijk aan dit bericht?

Dit is belangrijk voor de dealer en merkgespecialiseerde universeel van vandaag die nadenkt over morgen. Dat hij zich kan informeren of merkspecialisme wellicht de mogelijkheid is een andere en wellicht betere toekomst(kans) voor zijn bedrijf te scheppen. ƒ‚ Op ƒ‚ 13 Oktober in het BOVAG gebouw in Bunnik is een informatieavond/markt georganiseerd over merkspecialisme waarbij ook BOVAG prominenten zullen spreken en een groot aantal merkspecialisten u informeert over hun ervaringen tot nu toe. Noteer de datum en houdt die vrij en komt allen zodat u een goede afweging kunt maken voor de toekomst van uw bedrijf in het licht van de ons te wachten staande maatregelen uit Brussel (BER2013)

ƒ‚ http://www.mbsg.nl/ nadere info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
ecsa_1 ƒ‚ persbericht ECSƒ‚ 3 augustus 2011

ECSorganiseert informatieavond voor potentiele merkspecialisten ƒ‚ > link naar artikel <

woensdag 3 augustus 2011

Wel gespecialiseerd in een automerk, maar niet gebonden aan een importeur of fabrikant? Dat is de merkspecialist. Is het merkspecialisme een interessante optie voor uw autobedrijf? Om daar achter te komen organiseert de club van merkspecialistenverenigingen, de ƒ‚ ECSA, op 13 oktober een informatieavond bij de Bovag in Bunnik. Wat kunnen we daar leren?

Merkspecialist zijn, wat houdt dat in? De club van merkspecialistenverenigingen ECSA geeft op 13 oktober antwoord op deze vraag.Merkspecialist zijn, wat houdt dat in? De club van merkspecialistenverenigingen ECSgeeft op 13 oktober antwoord op deze vraag.

Even bij het begin beginnen. ECSstaat voor European Car Specialist Association. Bij die club zijn diverse verenigingen van merkspecialisten aangesloten. Denk aan de Vetos (Toyota-specialisten), de PC(Peugeot-specialisten) of VSR (Renault-specialisten).

Vragen en antwoorden

Wie met zijn bedrijf lid wordt van zo€™n merkspecialistenclub wil graag vooraf antwoorden op tal van vragen. Bijvoorbeeld: Hoe werkt een merkspecialist? Hoe komt hij aan zijn technische informatie? Wat is zijn juridische positie? Wat kan zijn merkspecialistenvereniging voor hem betekenen?

Het programma

De informatieavond van de ECSis bedoeld om op deze en nog veel meer vragen antwoord te geven. En wat het programmbetreft: al vast staat dat aangesloten merkspecialisten uitleg geven over €˜hun€™ vereniging en dat Gwen Jansen de zaaldiscussie leidt.

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚

ƒ‚


ecsa_1 ƒ‚ ƒ‚ persbericht ECSƒ‚ 11 mei ƒ‚ 2011 ƒ‚

ecsa bestuur

ƒ‚

Nieuwe Voorzitter ECSA

(artikel AfterSales magazine) ƒ‚ ƒ‚ >> link naar artikel <<

Op de onlangs gehouden ECSA-bestuursvergadering is Siem Kroonenburg gekozen tot voorzitter van de overkoepelende merkspecialisten vereniging. De ECSvertegenwoordigt op dit moment de Vetos, PCen VSR en behartigt de belangen van de niet gebonden merkspecialist. Het dagelijks bestuur van de ECSbestaat nu uit Siem Kroonenburg als voorzitter namens VSR, Leo de Kort als penningmeester namens Vetos en Gerard Linden als secretaris namens PCA.

ECSis de laatste tijd vooral actief geweest in de Brusselse lobby voor vrije technische info en testgereedschappen en heeft mede bijgedragen aan de discussie en regels zoals deze nu zijn verwoord.

De scheidende voorzitter John Jasper trekt zich niet alleen terug uit het bestuur van de ECSA, maar ook uit het bestuur van de PCA. Siem Kroonenburg gaf in zijn dankwoord richting John Jasper aan dat de gedrevenheid van hem zal worden gemist, maar dat het nieuwe bestuur er alles aan zal doen om de vaart erin te houden.